ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αθήνα 30 Νοεμβρίου 2020

Αξιότιμοι κύριοι,

Ο Ενιαίος Δημοσιογραφικός Οργανισμός Επικουρικής Ασφαλίσεως και Περιθάλψεως (ΕΔΟΕΑΠ), Ταμείο όλων των εργαζομένων στα Μέσα Ενημέρωσης, εγκαινιάζει πρόγραμμα προληπτικού ελέγχου έναντι του covid-19, το οποίο θα επαναλαμβάνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα .

Mε αίσθημα ευθύνης και σεβασμού στους λειτουργούς της Ενημέρωσης, ο ΕΔΟΕΑΠ επικοινωνεί μαζί σας, ζητώντας να μας υποδείξετε τους εργαζομένους που εκτίθενται περισσότερο στην πανδημία κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, ώστε να αναλάβουμε τη διενέργεια rapid test.

Παρακαλούμε  να αποστείλετε το σχετικό κατάλογο των εργαζομένων (ονοματεπώνυμα και αριθμοί μητρώου ΕΔΟΕΑΠ) στην ηλεκτρονική διεύθυνση ……..@edoeap.gr  έως και την ερχόμενη Παρασκευή 4  Δεκεμβρίου 2020, για να γίνει ο σχετικός προγραμματισμός. Ο συνολικός αριθμός, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες όλων των ΜΜΕ, δε θα πρέπει να υπερβαίνει το 15% του εργατικού δυναμικού στο σύνολο των Mέσων.

Ο Οργανισμός έχει εκπονήσει σχέδιο και θα αφιερώσει  τους σχετικούς οικονομικούς και ανθρώπινους πόρους, ώστε οι εν λόγω ασφαλισμένοι να προσέρχονται για τη διενέργεια του rapid test στις εγκαταστάσεις του σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Για την περιφέρεια η κάλυψη θα γίνεται μέσω συμβεβλημένων κέντρων. Εάν κάποιο Μέσο διαθέτει ιατρική υποδομή, παρέχεται και η δυνατότητα αποστολής των tests.

Ο ΕΔΟΕΑΠ θα διενεργεί το σχετικό προληπτικό έλεγχο ξεκινώντας από 15 Δεκέμβριου. Αναλόγως της πορείας της πανδημίας, η συνέχιση του προγράμματος θα επανεξεταστεί από τις αρχές του Ιανουάριου.

 

Με εκτίμηση,

Μανόλης Κουταλάς

Γενικός Διευθυντής ΕΔΟΕΑΠ

Share