Βάσει της προτεραιοποίησης του υπ. Υγείας ο εμβολιασμός ευπαθών ομάδων κατά Covid-19

Ο ΕΔΟΕΑΠ ενημερώνει τους ασφαλισμένους του ότι έχει προβεί ήδη σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προς το υπουργείο Υγείας για τον εμβολιασμό των ευπαθών ομάδων που ξεκινά.

Συγκεκριμένα σήμερα ενεργοποιείται η πλατφόρμα για τον ορισμό των ραντεβού (emvolio.gov.gr) και η ειδοποίηση στους πρώτους αποδέκτες.

Διευκρινίζεται ότι η συμμετοχή των ευπαθών ομάδων διεξάγεται αποκλειστικά με τα κριτήρια προτεραιοποίησης της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμού (https://emvolio.gov.gr/sites/default/files/pinakes_parousiasis.pdf?v=2).

Για αυτό και ανάλογα με το πού εντάσσεται ο κάθε ασφαλισμένος-ανήκων σε ευπαθή ομάδα θα προσδιορίζεται και η ημερομηνία συμμετοχής του.

 

  • Όσοι είναι ήδη εγγεγραμμένοι στην άυλη συνταγογράφηση θα λάβουν ειδοποίηση μέσω SMS ή και email για τον ορισμό ραντεβού.
  • Όσοι δεν είναι εγγεγραμμένοι στην άυλη θα πρέπει είτε να ορίσουν οι ίδιοι ηλεκτρονικά το ραντεβού τους (https://emvolio.gov.gr) είτε μέσω του φαρμακοποιού τους.
  • Για όσων ασφαλισμένων τα στοιχεία δεν έχει ενημερωθεί ο ΕΔΟΕΑΠ και θεωρούν ότι εμπίπτουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου, οι ασφαλισμένοι θα πρέπει να επικοινωνήσουν με το θεράποντα ιατρό τους, ώστε να τους εντάξει στη διαδικασία του εμβολιασμού.

 

Για τις όποιες νεότερες εξελίξεις στις διαδικασίες του εμβολιασμού, ο ΕΔΟΕΑΠ θα ενημερώνει με ανακοινώσεις τους ασφαλισμένους του.

Share