Ηλεκτρονική Υποβολή Δαπανών Υγείας στον ΕΔΟΕΑΠ

Προς αποφυγήν της ταλαιπωρίας προσέλευσης στον Οργανισμό, οι ασφαλισμένοι του ΕΔΟΕΑΠ μπορούν και ηλεκτρονικά -από τον υπολογιστή, το τάμπλετ και το κινητό- να υποβάλλουν τα δικαιολογητικά των δαπανών υγείας τους.

Ο ΕΔΟΕΑΠ δημιούργησε την Ηλεκτρονική Υποβολή Δαπανών Υγείας, μία εφαρμογή, με την οποία οι ασφαλισμένοι από όλη τη χώρα έχουν τη δυνατότητα να καταθέτουν τις αποδείξεις που αφορούν ιατρικές δαπάνες και να ενημερώνονται μέσω email ή/και SMS για την εκκαθάριση του αιτήματός τους, το ποσόν που τους αναλογεί και το χρόνο εκταμίευσής του.

Η εφαρμογή βρίσκεται στην κεντρική σελίδα του edoeap.gr και η χρήση της γίνεται μέσω των κωδικών taxisnet. Για τη διαδικασία παρέχονται αναλυτικές οδηγίες, βήμα προς βήμα. Ο ασφαλισμένος μπορεί να επιλέγει από τη λίστα κατηγοριών δαπάνης ό,τι τον αφορά. Η κάθε κατηγορία δαπάνης απαιτεί προς επισύναψη συγκεκριμένα δικαιολογητικά (αρχεία jpeg, pdf κ.λπ.), σε είδος και αριθμό, τα οποία ζητούνται αυτόματα από την εφαρμογή, κατά την επιλογή της δαπάνης, κάνοντας πιο εύκολη έτσι τη διαδικασία κατάθεσης της απόδειξης.

Με την υποβολή κάθε απόδειξης ηλεκτρονικά, δημιουργείται ξεχωριστός ηλεκτρονικός φάκελος, στον οποίο ο ασφαλισμένος μπορεί να έχει πρόσβαση ανά πάσα στιγμή, μέσω της εφαρμογής. Μέσω ατομικής καρτέλας που υπάρχει στην εφαρμογή, μπορεί να γίνεται παρακολούθηση της πορείας της κάθε εκκαθάρισης και διατήρηση συνολικού ιστορικού όλων των αποδείξεων που καταθέτει ο ασφαλισμένος. Επίσης, δίδεται η δυνατότητα επικοινωνίας του Οργανισμού με τον ασφαλισμένο, εάν χρειαστεί, για την πιο άμεση επίλυση των προβλημάτων που μπορεί να οφείλονται σε ελλιπή δικαιολογητικά.

Share