Ο ΕΔΟΕΑΠ υπενθυμίζει το Πρόγραμμα Προληπτικού Ελέγχου με rapid test

Ο ΕΔΟΕΑΠ υπενθυμίζει στα Μέσα Ενημέρωσης το πρόγραμμα προληπτικού ελέγχου που διενεργεί  έναντι του covid-19 με rapid test από το Δεκέμβριο.

Απευθύνεται σε όλα τα ΜΜΕ πανελλαδικά, εστιάζοντας στους εργαζομένους που εκτίθενται περισσότερο στην πανδημία κατά την άσκηση των καθηκόντων τους. O Οργανισμός καλεί εκ νέου τα Μέσα να υποδείξουν τους συγκεκριμένους εργαζομένους τους.

Τα τεστ διενεργούνται εντός του ΕΔΟΕΑΠ (Αθήνα και Θεσσαλονίκη), ενώ στην περιφέρεια η κάλυψη γίνεται μέσω συμβεβλημένων κέντρων (όπως, για παράδειγμα, τo Iatrica). Παράλληλα ο Οργανισμός αποστέλλει τεστ στα ΜΜΕ που διαθέτουν ιατρική υποδομή, ώστε να γίνονται εντός των κτηριακών τους εγκαταστάσεων.

Ο προληπτικός έλεγχος επαναλαμβάνεται ανά 15ήμερο.

Υπενθυμίζεται ότι τα Μέσα που επιθυμούν να συμμετέχουν στο πρόγραμμα, πρέπει να δηλώσουν τους συγκεκριμένους εργαζομένους στην ηλεκτρονική διεύθυνση rapidtest@edoeap.gr ώστε ο ΕΔΟΕΑΠ να επικοινωνεί μαζί τους για τον ορισμό του ραντεβού.
Εξυπακούεται ότι όλοι οι ασφαλισμένοι που εκδηλώνουν ύποπτα συμπτώματα θα πρέπει πρωτίστως να επικοινωνούν με το θεράποντα ιατρό τους, ώστε -εφόσον χρειαστεί- να παραπεμφθούν σε rapid test.

Share