Προσυμπτωματικός έλεγχος και «Ατομική Έκθεση Υγείας» για τους ασφαλισμένους του ΕΔΟΕΑΠ

Ξεκίνησε ο Προσυμπτωματικός Προληπτικός Έλεγχος που είχε προαναγγέλλει ο ΕΔΟΕΑΠ, στο πλαίσιο των δράσεων πρόληψης υγείας που υλοποιεί.

Το πρόγραμμα αφορά σε όλους τους ασφαλισμένους και όλες τις ηλικίες (άντρες, γυναίκες, παιδιά). Πρόκειται για ειδικά «πακέτα» εξετάσεων, αναλόγως φύλου και ηλικίας, τα οποία θα συνταγογραφούνται ανά τακτά χρονικά διαστήματα στους ασφαλισμένους.

Η διαδικασία είναι η εξής:

  • Ο ασφαλισμένος καλεί τον ΕΔΟΕΑΠ (2107264700: Αθήνα, 2310278271: Θεσσαλονίκη)
  • Αναφέρει ότι ενδιαφέρεται για παραπεμπτικό προληπτικού ελέγχου και δίδει τα στοιχεία επικοινωνίας του
  • Ιατρός του ΕΔΟΕΑΠ, επικοινωνεί μαζί του εντός 48 ωρών, συνταγογραφεί και στέλνει το παραπεμπτικό στον ασφαλισμένο (άυλα ή/και με email)
  • Όλες οι εξετάσεις διενεργούνται στις εγκαταστάσεις του ΕΔΟΕΑΠ στην Αθήνα. Αλλά και τη Θεσσαλονίκη (εξαιρουμένων των μικροβιολογικών). Επίσης, δωρεάν, σε διαγνωστικό κέντρο με το οποίο συνεργάζεται ο ΕΔΟΕΑΠ για το εν λόγω πρόγραμμα
  • Περισσότερες πληροφορίες για τα προσφερόμενα πακέτα προληπτικών εξετάσεων και τα συνεργαζόμενα διαγνωστικά κέντρα ανά την επικράτεια στο δικτυακό τόπο του Οργανισμού (https://www.edoeap.gr/%ce%b1%cf%83%cf%85%ce%bc%cf%80%cf%84%cf%89%ce%bc%ce%b1%cf%84%ce%b9%ce%ba%cf%8c%cf%82-%cf%80%cf%81%ce%bf%ce%bb%ce%b7%cf%80%cf%84%ce%b9%ce%ba%cf%8c%cf%82-%ce%ad%ce%bb%ce%b5%ce%b3%cf%87%ce%bf%cf%82/)
  • Για τυχόν περιοχές που δεν καλύπτονται από τα συνεργαζόμενα δίκτυα, θα υπάρχει επικοινωνία του ΕΔΟΕΑΠ με διαγνωστικά κέντρα στην περιοχή του ενδιαφερόμενου.

 

Παράλληλα, επεκτείνεται και στην Αττική το πρόγραμμα «Πνοή Ζωής» (http://www.edoeap.gr/ikpi/), σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Κοινωνικής  και Προληπτικής Ιατρικής. Μέσα από ένα ηλεκτρονικό ερωτηματολόγιο, δημιουργείται η «Ατομική Έκθεση Υγείας», που εντοπίζει και ενημερώνει για τυχόν παράγοντες κινδύνου. Παρέχει οδηγίες, επισημαίνει τα παθολογικά ευρήματα από τις προληπτικές εξετάσεις και παραπέμπει στο θεράποντα ιατρό ή στα προγράμματα Αγωγής Υγείας που αναπτύσσει ο Οργανισμός.

Share