Νέα σύμβαση από τον ΕΔΟΕΑΠ: Πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια περίθαλψη στο Metropolitan Hospital και το Metropolitan General

Με την προσθήκη των Metropolitan Hospital (Φάληρο) και Metropolitan General (Χολαργός) επεκτείνεται η παροχή, σε ιδιωτικά θεραπευτήρια, υπηρεσιών πρωτοβάθμιας (ιατρικές επισκέψεις-διαγνωστικές εξετάσεις) και δευτεροβάθμιας (έξοδα νοσηλείας και αμοιβές ιατρών) περίθαλψης του ΕΔΟΕΑΠ στους ασφαλισμένους του.

Στη σύμβαση, με την οποία διευρύνεται η γεωγραφική κάλυψη των ασφαλισμένων εντός Αττικής, προβλέπεται η πλήρης κάλυψη νοσηλείας. Αντιστοίχως, πλήρης κάλυψη παρέχεται και για τις επισκέψεις σε επιμελητές ιατρούς των τακτικών εξωτερικών ιατρείων, καθώς και των εφημερευόντων ιατρών στο τμήμα των επειγόντων.

Για τις εργαστηριακές και διαγνωστικές εξετάσεις ισχύουν οι  τιμές ΦΕΚ (με εξαίρεση τις ακτινογραφίες που  τιμολογούνται με 12 ευρώ η λήψη και τα υπερηχογραφήματα με 15 ευρώ ανά όργανο). Εξειδικευμένες εξετάσεις (μοριακής βιολογίας, ειδικές μαγνητικές-αξονικές τομογραφίες όπως πολυπαραμετρικές, φασματοσκοπίες, αξονική καρδιάς) καθώς και εργαστηριακές εξετάσεις που δεν έχουν τιμή ΦΕΚ, κοστολογούνται με προνομιακό τιμοκατάλογο. Επίσης προνομιακός τιμοκατάλογος ισχύει για τις γαστροσκοπήσεις και κολονοσκοπήσεις.

Πλήρως καλύπτονται με τη σύμβαση οι ακτινοθεραπείες, καθώς και η ρομποτική προστατεκτομή (για κακοήθεια προστάτη).

Share