Πρόγραμμα προληπτικού ελέγχου υγείας εγκαινιάζει ο ΕΔΟΕΑΠ για όλους τους ασφαλισμένους

Πρόγραμμα προληπτικού, προσυμπτωματικού, ελέγχου υγείας εγκαινιάζει την ερχόμενη εβδομάδα ο ΕΔΟΕΑΠ. Αφορά σε όλους τους ασφαλισμένους. Όλα τα άμεσα και έμμεσα μέλη, τους εν ενεργεία εργαζομένους, τους συνταξιούχους και τα παιδιά

Το πρόγραμμα παρέχει συγκεκριμένα ιατρικά πακέτα εξετάσεων, βάσει ηλικίας. Αναλόγως, περιλαμβάνονται εργαστηριακές και διαγνωστικές εξετάσεις για την εκτίμηση και πρόληψη της υγείας του κάθε ασφαλισμένου. Η περιοδικότητά τους, επίσης, γίνεται με ηλικιακό κριτήριο. Ο Οργανισμός θα υπενθυμίζει με μηνύματα τον ασφαλισμένο π.χ. ανά έτος, τριετία, πενταετία την αναγκαιότητα επανελέγχου.

Οι ασφαλισμένοι μπορούν είτε να καλούν στις ειδικές τηλεφωνικές γραμμές 2107264800 και 2107264737 είτε να αποστέλλουν e-mail στη διεύθυνση secretary@edoeap.gr, αναφέροντας τον ΑΜΚΑ τους και τον αριθμό μητρώου ΕΔΟΕΑΠ. Εν συνεχεία θα τους αποστέλλεται το παραπεμπτικό που θα έχει συνταγογραφήσει ο αρμόδιος ιατρός (παθολόγος, γενικός ιατρός, παιδίατρος) για το συγκεκριμένο πακέτο εξετάσεων, βάσει της ηλικίας τους. Οι εξετάσεις μπορούν να διεξάγονται εντός των εγκαταστάσεων του Οργανισμού, καθώς και σε συμβεβλημένα διαγνωστικά κέντρα σε όλη τη χώρα.

Το πρόγραμμα προληπτικού ελέγχου αποτελεί τομή για την προαγωγή υγείας των ασφαλισμένων του ΕΔΟΕΑΠ. Στόχος του είναι να προλαμβάνει εγκαίρως την πιθανότητα προβλημάτων. Θα συμβάλει στην ευζωία των ασφαλισμένων και θα αποτελέσει βασικό πυλώνα της πρωτοβάθμιας περίθαλψης που παρέχει ο Οργανισμός.

Share